Oare meriți abundență în viață?

Pentru început, hai să începem cu o întrebare simplă: Oare meriți să beneficiezi de abundență în viața?

De curând, am zburat în India, unde am avut cea mai frumoasă zi din viața mea de până acum, fiind ziua nunții cu Emmy, soția mea.

Câteva zile înainte de zbor, când mă întorceam de la sala de fitness, mai exact, am avut un sentiment interesant… Imediat după această “ trăire”, am primit un e-mail de la Qatar Airways prin care eram întrebat dacă vreau să fac upgrate la clasa business.

Moment în care, am cugetat serios în a face această investiți, cu toate că primul zbor planificat în clasa business, era cel către Orlando – Florida din August, anul acesta.

Dacă m-ai fi întrebat acum doi ani, dacă aș plăti triplu sau chiar mai mult pe biletul de avion pentru a zbura business, mai mult ca sigur as fi zis că: “ Niciodată nu voi face asta, când pot să fac multe alte lucruri cu acei bani…” sau “…poate la un moment dat, dar sigur nu în perioada următoare”

Ce s-a schimbat?

Percepția mea asupra unui singur lucru, respectiv a faptului că “eu merit” să zbor la clasa business.

Cu toate acestea, nu am făcut upgrade la biletul meu, deși am fost foarte aproape. În schimb, mi-am întărit promisiunea că în August, când voi zbura împreuna cu minunata mea soție în America, vom zbura business și ne vom bucura de confortul oferit de scaunele ce se întind la orizontală 100%.

Mentorul meu, Andrei, mi-a adresat acum ceva vreme o provocare ce m-a ajutat să cresc în mod exponențial pe absolut toate planurile, spunându-mi că de fiecare dată când sunt la supermarket și încerc să economisesc 1 Ron, alegând un produs doar după acest criteriu, acea alegere nu face decât să îmi atragă stagnarea.

În schimb, aș putea să aleg produsul mai scump, iar în timp ce mă îndrept către casa de marcat, să mă gândesc la ce aș putea face în următoarele 30 de zile pentru a-mi majora și mai mult venitul, astfel încât să trăiesc o viață cu un standard de excelență și nu o viață cu un standard de mediocritate.

Zis și urmat! Fac acest lucru de ceva vreme și aleg în permanență să investesc în lucruri spre care în trecut eram reticent, aducându-mi argumente precum: “nu am nevoie de asta acum” sau ”nu are sens să cheltuiesc banii aceștia aiurea, pot face altceva cu ei decât să iau lucrul pe care mi-l doresc…”

Așa că am ales să zbor cu companii de linie în detrimentul celor low cost. Am ales să plătesc diferența de preț pentru a mă bucura de lucruri preferențiale precum mâncarea mai bună, spațiu mai mult la picioare, sau în loc de a sta într-o simplă cafenea în aeroport aleg să merg în business lounge,  chiar dacă nu îmi făcusem încă upgrade la business class. 

Știu că sunt lucruri mărunte, dar lucrurile mărunte fac o diferență masivă în privința percepției noastre și, de fiecare dată când fac o alegere de genul acesta, spusele lui Andrei îmi răsună în minte: “ Nu te gândi cum să salvezi 1 Ron dintr-o alegere ci, mai degrabă, gândește-te cum să generezi 3000 Ron în plus luna viitoare, astfel încât să te bucuri de lucrurile pe care Dumnezeu ți le-a oferit atunci când tu ai fost creat. Ai un potențial infinit, ai fost creat într-un mod perfect și meriți să ai tot ce este mai bun de pe această planetă, pentru că Dumnezeu te-a creat după chipul și asemănarea Lui.

Crezi că, atunci când Dumnezeu te-a creat, a spus: “…lui Adrian o să îi dau mai puțină inteligență și mai puține resurse?” în niciun caz!!! Ai fost creat într-un mod perfect și abundent, și tu, atâta vreme cât ai să te folosești de capacitățile tale mentale, vei reuși să atragi abundența în viața și să o împărtășești celor din jurul tău și o să poți ajuta mult mai mulți oameni decât îți imaginezi momentan. “

Ceva extraordinar s-a întâmplat când am ajuns la poarta de îmbarcare din Doha.

Eram fericit că zbor cu Airbus A330 și voi avea loc la geam, lângă ieșirea de urgență, și deja mă vedeam cum pot sta picior peste picior.  Eram eu, cu gandurile mele, când deodată aud un ”felicitări” exclamat de către doamna care tocmai îmi verfica biletul, care în continuare m-a informat asupra faptului că tocmai am făcut upgrade la clasa business, astfel că nu voi mai zbura cu economy.

Recunosc, experiența de a zbura business cu Qatar Airways, este absolut incredibilă.

Un pahar de șampanie fără alcool mă aștepta cu drag alături de o cină delicioasă, îmbinate cu un film redat pe un ecran imens, în timp ce scaunul meu se transformase într-un pat pe care aveam o pernă imensă, iar mai târziu un somn dulce sub o pătură pufoasă, toate acestea la 10.000 metri altitudine

Unul din mentorii mei spunea că niciodată nu vei uita prima experiență pe care o ai atunci când zbori business sau first class, pentru că este una specială.

Acum știu și de ce.

Este interesant sentimentul pe care l-am avut.

Am simțit că eram unde trebuie să fiu, că merit să fiu în business class.

Locuind în Orientul Mijlociu timp de cinci ani, mereu întâlneam colegi care zburau în interes de serviciu și primeau upgrade în business class uneori, pentru că avionul era plin. Îmi povesteau că simțeau că nu merită acele locuri și că nu s-au simțit în largul lor.

În momentul în care m-am trezit din somn, fix înainte de aterizare, ascultam o muzică de suflet și am conștientizat de ce înainte chiar credeam că nu merit să am parte de abundență în viața mea, respectiv pentru că înainte nu făcusem ceva semnificativ care să impacteze, în mod pozitiv, viețile oamenilor din jurul meu, așa cum obișnuiesc să fac, în prezent, cu oamenii aflați în programele mele de coaching și mentorare, sau cele de dezvoltare personală.

Mai mult decât atât, și față de prieteni am aceeași atitudine: încerc să împărtășesc tuturor schimbările pozitive din viața mea, iar ei, de asemenea, împart îmbunătățirile radicale avute din momentul în care ne-am întâlnit, exprimându-și recunoștința veșnică pentru aceasta. În aceste momente speciale, devin conștient de faptul că: ÎN SFÂRȘIT FAC CEVA SEMNIFICATIV PENTRU CEI DIN JURUL MEU, IAR ACEȘTIA SUNT FERICIȚI SĂ MĂ APRECIEZE PE TOATE PLANURILE, de la vorbele frumoase, până la partea financiară.

Așa că DA, MERIT să am abundență în viața mea, pentru că Dumnezeu m-a creat cu un potențial infinit, o inteligență incredibilă, iar modul în care eu folosesc resursele oferite, mă ajută să aduc abundența în viața celor din jurul meu și să îi susțin mai mult decât ei se așteaptă.

Am acest principiu de a oferi mai mult decât primesc, de a surprinde de fiecare dată, într-un mod pozitiv, oamenii ce intră în contact cu mine și știu că lucrul acesta îi face să fie fericiți.

Când am coborât din avion, am știut un lucru.

Vreau ca orice persoană ce se află în programele mele de dezvoltare personală, să ajungă la nivelul la care este absolut ceva normal să zboare la first class sau business și am să le ofer tot suportul necesar astfel încât ei să poată realiza aceasta, iar pentru valoarea ce o voi aduce în viața lor, EU MERIT să am parte de tot ce este mai bun în această viață.

Și acum te întreb: Crezi că meriți să ai abundență în viață?

Eu zic că meriți, iar asta datorită faptului că acesta este un drept din naștere primit de la Creatorul tău. Iar dacă încă simți că nu meriți, te încurajez să faci ceva atât de măreț încât să simți că meriți prezența abundenței în viața ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *