Cuvântul care trebuie scos din dicționar

Salutare,

Dragii mei, se spune că ”la început a fost CUVÂNTUL, și cuvântul era Dumnezeu și Dumnezeu era cuvântul, și toate prin El s-au făcut”.

Foarte puternică această metaforă, care practic scoate la lumină marea putere creatoare a cuvântului, o putere similară însuși Creatorului, care se identifică cu Cuvântul, prin intermediul căruia EL crează.

Mare adevăr există  în aceste cuvinte înțelepte. Un cuvânt, ascunde mare putere. Un cuvânt poate răni, poate ucide, poate distruge, alt cuvânt mângâie, clădește,  vindecă, readuce la viață.

E preferabil să fim atenți la cuvintele  ce le rostim, cât și la cele pe care tot le repetăm în mintea noastră.  De ce?

Pentru că un cuvânt, prin puterea și energia lui,  poate construi sau distruge.

Dacă avem un VIS  în viață, contează enorm cum vorbim despre acest vis, cum ne raportăm la el și cu ce cuvinte îl asociem. Pentru că acele cuvinte devin ca niște ”mantre”, care, rulând repetat in mintea noastră, devin convingeri, apoi obișnuințe și obiceiuri de viață.

Dacă vorbim în termeni negativi, într-un mod pesimist, legat de visul nostru, există riscul ca acel vis să nu se îndeplinească niciodată, ori să se împlinească foarte greu.

Dacă însă, asociem acel vis cu un cuvânt PUTERNIC, pozitiv, atunci există mult mai multe șanse ca acțiunile noastre să ducă cât mai repede la împlinirea visului nostru.

Care este acel cuvânt care ar trebui scos din vocabular, când vine vorba de VISELE, noastre?.

Acel cuvânt care ar trebui scos din vocabular, când vine vorba despre visul nostru este MEDIOCRITATEA, pentru că aceasta este una dintre principalele piedici în împlinirea unui vis.

De ce?

Pentru că ne obișnuim cu mediocritatea, și rămânem acolo.

Eu am luat decizia, cu ceva timp în urmă, ca pentru mine personal, să SCOT, acest cuvânt din vocabularul meu, să-l tai, pur și simplu în mintea mea,  precum acele cuvinte nepotrivite, din emisiunile TV, pentru care se folosesc bipăit-uri…..bip, bip…..bip. Exact asta e reacția mea față de acest cuvânt.

În 2011, am luat o decizie pentru mine. Am făcut un legământ cu mine pentru acel cuvânt, opus ca sens mediocrității.

Cred că aveam vreo 24 de ani, ori poate mai puțin. Locuiam la vremea aceea cu fostul meu manager de la Zara, Gabriel, și de multe ori, când ne întâlneam dimineața la o cafea, în bucătărie, Gabriel îmi spunea, privindu-mă în ochi:

  • Adriane! Noi doi o să cucerim lumea.
  • Da Gabriele, așa este – îi răspundeam eu.
  • Adriane, crezi acest lucru?!
  • Da Gabriele, CRED!
  • Crezi din tot Sufletul?
  • Da, cred din tot sufletul, Gabriele!”

Prietenele noastre, se amuzau auzind discuțiile noastre, dar știau că nu glumim, și cumva, vorbim serios despre acest lucru.

Gabriel mi-a spus la vremea aceea ceva extraordinar de important:  ”mediocritatea, este cel mai mare inamic când vine vorba despre un vis al nostru. Un inamic care ne influențează modul în care privim viața.”

Foarte IMPORTANT, există un cuvânt, așa cum v-am spus mai sus, opus mediocrității, care ne definește direcția, și ne ajută să ajungem ”ACOLO”, la destinație.

Care este acest cuvânt ”magic”?

EXCELENȚĂ

Așa că, în acel an, 2011, eu am făcut un angajament pentru EXCELENȚĂ. Și am reușit să fac bine unele lucruri în acel an, eram mulțumit de felul în care viața mea evolua, dar mai există și alt aspect, când îți iei acest angajament: VREI SĂ FACI LUCRURILE ȘI MAI BINE.

De fiecare dată știi că poți face lucrurile MAI BINE, nu-i așa?!

Acest angajament pentru EXCELENȚĂ, ne ajută să ajungem,  mult mai departe decât ne imaginăm. Sunt foarte mulți oameni care fac lucrurile bine, și se obișnuiesc cu ”binele”, obișnuință care poate deveni inamicul EXCELENȚEI!

Asta este o LECȚIE IMPORTANTĂ, pe care am învățat-o, descoperit-o, și care mă ajută să identific visele mele. Iar după ce le identific, iau decizia să fac lucrurile extraordinar de bine, îmi iau un angajament pentru EXCELENȚĂ, tocmai pentru a ieși din mediocritate și din obișnuința cu binele.

Ce se întâmplă când facem un astfel de angajament?

În primul rând putem să ne identificăm mai ușor visele. Apoi putem să le și atingem cu succes.

Alege cuvintele potrivite pentru succesul tău, și exclude din vocabularul tău cuvinte care te sabotează, precum  cuvântul ”mediocritate”!

Fă chiar astăzi un angajament pentru EXCELENȚĂ! Alege EXCELENȚA în viata ta!

O zi în excelență!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *