Să renunț sau să continui?

Una din cele mai întâlnite întrebări pe care le primesc, ar fi ”…cum pot ști dacă este timpul să renunț la un lucru pentru care am alocat mult timp și energie, sau ar fi bine să continui mai departe? ”

Înainte de a răspunde la această întrebare, vreau să împărtășesc alături de tine, care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpinăm atunci când renunți la un proiect la care lucrăm de ceva timp, sau când ieșim dintr-o relație de lungă durată ori trebuie să luăm o decizie despre care știm că ne va impacta viitorul. 

Știu ca este extraordinar de greu să renunți atunci când ai pus suflet, pasiune și ți-ai făcut speranțe viitoare.

Știu că este dureros să pui punct unei relații în care ai crezut, ai investit timp, pasiune și ți-ai imaginat cum vei fi alături de acea persoană până la sfârșitul vieții.

Știu că nu este ușor să renunți la o idee de business după ce ai muncit zi și noapte pentru aducerea acelei idei la îndeplinire. 

Așa că hai să vedem când este bine să nu renunțăm și când este bine să continuăm.

Răspunsul meu este unul foarte simplu: Când iubești acel ceva cu adevărat!!

Winston Churchill spunea că succesul apare atunci când mergi din eșec în eșec fără ca tu să îți pierzi entuziasmul.

O idee simplă pe care am înțeles-o cu adevărat și care a apărut în viața mea de nenumărate ori, este aceea că vei atrage în mod concret în viața ta, ceea ce TU vrei să atragi.

Revenind…

În luna Martie al anului 2016, m-am mutat în Dubai unde după doi ani și jumătate de discuții, am reușit să obțin o poziție de Senior Regional Visual Manager pentru branduri de lux din industria Fashion Retail precum: Marc Jacobs, Kenzo, Celine, Dolce & Gabbana și multe altele.

Sunt foarte mulți oameni care mi-au spus că am fost norocos pentru poziția obținută în cadrul acelei companii.

Adevărul este că acel noroc mi l-am creat singur. Singur, după discuții purtate timp de doi ani și jumătate cu grupul din Dubai, din care mai făcusem parte anterior, discuții în cadrul cărora s-au plimbat aproximativ 210 email-uri și am luat parte la șase serii de interviuri, dintre care cinci au fost finalizate cu răspuns negativ.

În luna Decembrie al anului 2013, această companie mi-a spus: ” Felicitări, bine ai venit în echipă! Îți vom transmite Contractul în următoarele șapte zile lucrătoare”. 

Ghici ce? Cele șapte zile au trecut și niciun Contract nu mi-a fost transmis.

La începutul lunii Ianuarie al anului 2014, compania care mă intervievase mi-a spus că poziția pentru care am fost selectat a fost înghețată din pricina unei schimbări organizatorice, astfel că am trăit ceva timp cu speranța că se va debloca acea poziție.

La sfarsitul lunii Ianuarie 2014, am zburat în Paris pentru a mă întâlni cu unul din managerii de divizie. În timpul interviului, acesta- mi spusese că mă place, dar mai sunt în cursă și alți candidați cu experiență în industria de lux, experiență pe care eu nu o aveam, și că este posibil ca acele persoane să fie prioritare în fața mea.

În luna Martie al anului 2014, compania mi-a spus că poziția inițială pentru care fusesem confirmat, a fost deblocată iar eu urma să zbor în Dubai săptămâna următoare pentru a mă întâlni cu ei față în față.

Ghici ce? La doar două zile am primit un alt email în care eram informat asupra faptului că poziția pentru care aplicasem, a fost blocată din nou tot din cauza unei noi schimbări organizatorice.

Am zburat în Dubai în Octombrie al anului 2014, pe cheltuiala mea, doar pentru a merge la birourile lor centrale astfel încât să mă cunoască și să vedem dacă putem începe o colaborare, iar toate acestea în condițiile în care nimic nu era sigur sută la sută. 

Și ghici ce? Nici de data aceasta nu s-a finalizat nimic.

In anul 2015 am fost contactat pentru a susține un interviu pentru un alt brand din cadrul grupului și chiar în ziua interviului, cu 15 minute înainte mai exact, am primit un email în care am fost înștiințat că un coleg din cadrul companiei a fost promovat și poziția respectivă a fost ocupată.

Am aplicat în divizii din departamente complet diferite față de cele în care lucrasem până atunci, precum diviziile de cadouri și accesorii, toate acestea în ideea de a intra în grup, iar de acolo să mă pot transfera în divizia de fashion mai târziu.

Aș putea să continui și sunt sigur că cele 210 email-uri ar lua foarte mult timp pentru a fi citite și înțelese de tine, astfel încât să îți dai seama de toate călătoria avută.

Ceva miraculos s-a întâmplat însă în luna Ianuarie al anului 2016. Am primit un email din partea departamentului HR, în care am fost întrebat dacă mi-am păstrat interesul pentru o eventuală colaborare.

Ghiciți care a fost răspunsul meu!?

Bineînțeles că da!!!

Așa că interviurile au reînceput iar în luna Martie al anului 2016 am aterizat în Dubai unde m-am  bucurat, timp de trei ani și jumătate, de cea mai de top experiență din industria Fashion Retail de Lux de care aș fi putut avea parte în zona Orientului Mijlociu.

Am locuit în Dubai și am fost responsabil de 9 țări din zona Orientului Mijlociu, precum: Bahrain, Qatar, Kuwait și altele; Am fost responsabil de 12 brand-uri de lux pentru care nici în cele mai frumoase visuri ale mele nu mă gândeam că voi avea posibilitatea de la coordona; Am lucrat cu o echipă extraordinară și am învățat cum să fac business de la oameni cu rezultate incredibile și care mi-au arătat ce înseamnă să fii un lider adevărat.

Am văzut cum salariul meu a crescut de la o lună la alta de cinci ori  și am văzut cum aceeași persoană care înainte era subestimată a ajuns să facă lucruri similare, pentru care era apreciat.

Din toate experiențele avute până acum în viață, știu că experiența pe care am acumulat-o în cei trei ani și jumătate în Dubai, este cea mai bogată experiență de până acum. Iar asta datorită faptului că acolo m-am redescoperit, acolo l-am întâlnit pe domnul Greg, mentorul meu, acolo am cunoscut-o pe Emmy care a devenit soția mea, acolo am întâlnit oameni extraordinari ce mi-au rămas prieteni pentru restul vieții și care mi-au schimbat viața pentru totdeauna.

Pe data de 21 Martie 2016, când am aterizat în Dubai, eram dezorientat, eram speriat, eram în căutarea a ceva.

Pe data de 1 Septembrie al anului 2019 când am decolat din Dubai și m-am mutat înapoi în România, eram un Adrian complet diferit. Un Adrian cu un potențial diferit, un Adrian care își demonstrase ca poate face absolut orice își propune vreodată în viață. 

Eram încrezător că ceea ce fac este cel mai bun lucru, că schimbarea pe care urmează să o aduc în România, prin programele de dezvoltare personală pe care le creez și prin comunitatea Clubul Liderilor Români, va fi una semnificativă care va schimba viața a sute de mii de oameni în următorii ani.

Și ghici ce? Aceasta schimbare a început deja să ia amploare. Zilele acestea comunitatea noastră a depășit 1,000 de membri.

Așadar, la sfârșitul acestei povești împărtășite, vreau să te întreb un singur lucru: 

Cum ar fi arătat viața mea, dacă după prima respingere avută din partea grupului din Dubai, aș fi renunțat și nu aș fi continuat să aplic și pentru alte posturi din cadrul aceluiași grup; Dacă nu aș fi zburat în Paris pentru a mă întâlni cu managerul de divizie, pentru a mă descuraja spunându-mi că alți aplicanți sunt prioritari, dacă nu aș fi zburat în Dubai, pe cheltuiala mea, pentru a-i întâlni pe oamenii de la birourile centrale…

Da, știu, și tu ești de acord cu mine în legătură cu faptul că am făcut cel mai bun lucru pe care îl puteam face, respectiv că nu am renunțat niciodată și am continuat călătoria spre ținta propusă. În schimb, știu foarte puține persoane cu care am intrat în contact, ce au susținut că și ele ar fi făcut același lucru și nu ar fi renunțat nici după 210 email-uri și 6 respingeri.

Așa că, da, eu am iubit acel ceva cu adevărat!!!

Am iubit ideea de a face ceva mai mult cu viața mea, de a mă muta în Dubai, oraș de care m-am îndrăgostit!

 Am iubit ideea de a-mi demonstra că sunt capabil să fac orice îmi pun în minte, indiferent de trecutul avut, de locul în care m-am născut, de compania în care am lucrat, iar asta pentru că fiecare om are un potențial nelimitat și atât timp cât acest potențial este exploatat, rezultate incredibile apar în viața noastră.

Așa că te încurajezi să faci același lucru, să nu renunți niciodată la lucrurile pe care le iubești cu adevărat. 

 Te încurajez să continui, indiferent de cât de greu ar fi drumul tău, pentru că într-o bună zi tu vei fi foarte fericit că nu ai renunțat și ai continuat.

Nu uita că ești rezultatul propriilor alegeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *