Cum mi-am găsit jumătatea

Mark Twain spunea ca „Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te naști și ziua în care afli de ce.”

De curând mi-am dat seama ca in cazul meu exista trei zile care sunt cele mai importante, iar a treia este ziua in care mi-am găsit jumătatea, ziua in care am întâlnit-o pe Emmy.

In primăvara lui 2018, ieșeam dintr-o relație serioasa si pentru prima data in viața mea, am zis sa fac ceva diferit înainte de a intra într-o noua relație, așa ca am pus 40 de lucruri pe un carnețel, lucruri pe care le-am învățat din relația anterioara, 40 de lucruri care consider ca sunt esențiale pentru ca o relație sa funcționeze perfect.

De ce am făcut asta?

Pentru ca mi-am dat seama ca in relațiile mele anterioare, am făcut exact ceea ce Albert Einstein spunea prin definiția nebuniei – „Sa faci același lucru din nou si din nou, așteptând sa ai rezultate diferite.”

Ce am pus in carnețelul meu?

Primul lucru a fost ca „Daca nu îl inviți pe Dumnezeu sa fie prezent in relația de cuplu încă de la început, lucrurile niciodată nu vor fi atât de bune pe cat ar putea fi.”

Ce altceva am mai pus pe acea lista?

  • Ai mereu o atitudine de învățăcel. Nimeni nu știe totul, așa ca uneori este ok sa nu știi ceva sau sa greșești. Daca asta se întâmplă, îmbrățișează ideea noua si mergi mai departe.
  • Ascultarea este ceva care implica doua persoane, unde ambele persoane vorbesc si asculta in mod activ.
  • Când conștientizezi ca anumite acțiuni rănesc partenerul tău, daca tu iubești cu adevărat partenerul, ea/el va înceta sa facă același timp sa facă lucrul respectiv, pentru ca iubirea adevărata nu rănește partenerul.
  • Când apar problemele, lupta împreuna pentru a rezolva problema, nu te certa cu partenerul tău din cauza problemei.
  • Este mult mai frumos sa faci cadouri mici si dese, decât cadouri mari si rare.

Atunci când am terminat lista cu cele 40 de lucruri pe care le găsesc ca fiind esențiale într-o relație, am avut un sentiment pe care nu am sa îl uit niciodată: STIU CA ACEASTA ESTE GENUL DE RELATIE PE CARE EU O VISEZ, IN SCHIMB EU INCA NU SUNT LA NIVELUL ACESTA PE CARE L-AM PUS PE HARTIE SI CHIAR DACA AR APAREA IUBIREA VIETII MELE ACUM, EU NU SUNT BARBATUL DE CARE EA SE VA INDRAGOSTI PESTE CAP.

Așa ca am ales sa cresc zilnic, in mod intenționat, pe toate planurile vieții, astfel încât atunci când ea va apărea, eu sa fiu gata.

Si ghici ce?

Ea era deja acolo, era in viața mea si partea si mai frumoasa este ca si ea era intr-un proces de formare, de schimbare.

Este incredibil sa cunoști pe cineva care este intr-un moment al vieții in care își dorește sa devina o versiune mai buna a ei, si ești martor al creșterii ei si vezi cum pe zi ce trece, persoana de lângă tine se dezvolta pe toate planurile si decide din nou si din nou, sa nu se oprească niciodată din creștere.

Ea era deja in viața mea si ghici ce?

Eu eram mentorul ei, iar la un moment dat, in vara lui 2019, când decizia de a a întoarce in Romania era deja luata, mi-am dat seama ca am început sa simt ceva pentru ea, iar lucrul acesta mă speria.

Mă speria pentru ca nu voiam sa stric una dintre cele mai frumoase relații de prietenie in condițiile in care eu nu știam ce voi face cu viața mea, unde voi fi si cum lucrurile vor arata mai târziu.

In schimb pe 9 August, când mergeam către Bvlgari Resort in Dubai, unde sărbătoream un an de când ne cunoaștem, l-am auzit pe Craig Beck care spunea „Ia astăzi totul in mâinile tale, fa-ti curajul asta de a merge la managerul tău si cere-i promovarea aceea pe care o vrei de mult timp, sau spune-i fetei pe care o iubești in ascuns ce simți pentru ea….”

Așa ca l-am ascultat si m-am deschis către ea in acea seara, iar in momentul in care i-am luat mana ei in mana mea, am știut ca noi doi vom fi împreuna pentru totdeauna si am știut ca Dumnezeu a adus-o in viața mea.

Stiu ca as putea scrie încă 164,843 de cuvinte pentru a împărtăși ce se întâmplă in viața mea, in relația noastră, in schimb știu ca o poza mereu spune mai mult decât 1,000 de cuvinte, așa ca zâmbetul de pe fetele noastre si privirea noastră, spun totul.

Hai sa va spun cireașa de pe tort.

Când am întâlnit-o pe Emmy, ea voia sa își schimbe jobul, iar eu o ajutam pe partea acesta ca si career coach.

Astăzi, Emmy face parte din echipa John Maxwell, este si ea, la fel ca mine, Coach, Trainer si Public Speaker.

Organizează grupuri de masermind, face workshopuri, lucrează online la nivel de grup cat si 1 la 1 cu oameni din Dubai, Abu Dhabi, India, etc.

DAAAAA, sunt super mândru de ea.

Sunt mai mândru decât am fost de orice alta persoana pe care am avut-o lângă mine si pe care o voi întâlni.

De ce?

Pentru ca ea a făcut un angajament către ea, asa cum eu am făcut către mine cu 3 ani in urma, ca nu se va opri niciodată din creșterea ei si știu ca acest angajament este cheia de aur pe care noi o avem pentru relația noastră.

Am certitudinea ca relația noastră va creste in cel mai frumos mod posibil, pentru ca știu ca si noi creștem in fiecare zi si in același timp pentru ca îl avem pe Dumnezeu alături de noi, iar atunci când Dumnezeu este bucățica centrala a relației, este imposibil ca lucrurile sa o ia razna.

Sunt fericit in același timp ca lucrurile nu au fost „floare la ureche”, pentru ca eu m-am întors in Romania, dar asta nu ne-a împiedicat, așa ca pentru următorii ani din viața noastră, Romania va fi casa noastră, iar acum totul este aranjat in cel mai frumos mod posibil.

Daca ar fi sa las ceva cu voi acum la sfârșit, este aceasta idee de a nu renunța niciodată sa crezi ca exista o jumătate perfecta creata deja pentru tine, iar pentru ca tu sa o întâlnești, mai întâi este important sa pui pe hârtie exact cum vrei ca ea/el sa fie, iar după aceea sa crești astfel încât sa devii persoana de care ea/el se va îndrăgosti si își va dori sa petreacă restul vieții.

Al tău prieten, Adrian.
Coach, Trainer și Public Speaker – The John Maxwell TEAM
Mobil: +40 726 075 119
E-mail: ap@adrianpuiu.com

5 Replies to “Cum mi-am găsit jumătatea”

  1. Felicitări, Adrian, pentru alegerea făcută și cred că avem cu toții a este trei zile, doar că, eu unul, încă nu am găsit pe a treia. Numai cu ajutorul lui Dumnezeu va fi acolo și jumătatea mea. Amin

  2. Ffff frumos! Fff frumoasa povestea voastră de dragoste… Felicitări și sa fiți fericiți și binecuvântați împreună! Foarte puține povesti de genu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *